неділя, 31 липня 2011 р.

Cyrtocara moorii Дельфін блакитний



Зовнішній вигляд:
Cyrtocara moorii - довжина до 20 см. Самки дрібніші. Тіло високе сплощене, блакитного кольору. Риба до 5-7 місяців має сірувате з блакитними блискітками забарвлення. У самців з віком з'являється жирової наріст на лобі, ніж трохи нагадує дельфіна.

Параметри води:
Жорсткість dGH 10-12 °, рН 7,5-8,5, температура 25-27 ° С. Постійно працює фільтр і потужна аерація води обов'язкові. Щотижнева підміна 15% об'єму води.
Утримання:
Мінімальний об'єм акваріума 250 літрів. У маленьких акваріумах довжина cyrtocara moorii рідко перевищує 12 см. Оптимальні умови: акваріум від 400 літрів, з будівлями з каменів і печерами. Кількість укриттів повинна перевищувати кількість особин. Грунт - дрібний пісок. Шар не менше 5-7см - використовується рибами для риття нерестових ямок. З рослин вибирають види з міцною кореневою системою і жорстким листям, наприклад, анубіаси, папороті і ін Садити рослини краще в горщики і добре зміцнити камінням. Стайние миролюбні риби. Між самцями відбуваються сутички за лідерство, втім без каліцтв. Краще утримувати одного самця і дві, три самки.
Харчування:
Живий корм, рослинний корм, яловиче серце, морожені і сухі корми тваринного походження.
Розведення:
Нерестяться в загальному акваріумі. Параметри води як при утриманні. Стимулом до розмноження може послужити разова підміна води (до 50%). Таку підміну рекомендую робити тим, хто міняв щотижня по 30% води. Нерест парний. Ікра відкладається у вириту ямку або на плоский камінь. Плодючість 40-60 ікринок. Самка інкубують ікру в роті. Тривалість інкубації - 17-25 днів і залежить від температури води в акваріумі. Стартовий корм для малька: рачок артемія (Artemia salina), циклоп. Вигляд може схрещуватися.

Немає коментарів:

Дописати коментар