субота, 30 липня 2011 р.

Cryptoheros sajica Цихлазома Седжика



Походження: Центральна Америка. Південна частина Коста-Ріки.
Зовнішній вигляд: Забарвлення коричнево-сіре, плавники сірі ( у самок спинний і анальний - жовті), з блакитними променями. Поперек тіла проходять нечіткі темні полоси. Нижні краї жаберних кришок - блакитні. Довжина цих рибок досягає до 9 см, самок 7-8 см.


Утримання: Утримують у акваріумах від 60л, але баженим об`ємом вважається 250-400л пи утриманні декількох пар. Уживаються з іншими цихлідами, а також із рибами інших сімейств. В акваріумі повинно бути достатня кількість схованок. Рослини не чіпають і незначно риються у грунті. Температури утримання коливається в межах 22–29°С (оптимально 24–25°С). Жорсткість 9–20 dGH, рН 6,8–8. Годувати можна заморозкою, живим кормом, морепродукти, також з радістю поїдають сухі плавтівці і гранули.
Розведення: Статевозрілими стають у віці 8-12 міс. при довжині тіла 6-8см. Самці більші, яскавіші, нівідмінну від самок, а також у самців з віком виростає чоло. У самок спинний і анальний плавники жовті. Для нересту придатний 50 літровий акваріум, з укриттями, або виритими ямками в яких вони полюбляють нереститися . Самка за одик нерест кидає 100-300 ікринок. Інкубаційний період - 3 доби, через 3-4 доби молодь активно починає плавати.

Немає коментарів:

Дописати коментар