понеділок, 1 серпня 2011 р.

Неон (Paracheirodon innesi)


Незвичайно миролюбні, невибагливі товариські і рухливі стайня акваріумні риби. Найбільше враження справляють у великих зграях. Потребують в достатній просторі для плавання. Темні задній фон і грунт посилюють інтенсивність забарвлення. Чи не селити з дуже великими рибами. Ці рибки не вимагає особливих умов, однак вважає за краще не занадто жорстку, злегка кислу воду. Нерестовий акваріум затемнюється, вода дуже м’яка, рН близько 5,0-6,5; температура близько 24 ° С. Нерестовий акваріум залишати затемненим і після нересту і видалення батьків. Довжина: близько 4 см. Вода: температура 22-28 ° С; рН 5,0-7,5; м’яка до середньої жорсткості (dН 15 °). Ареал: Східний Перу.
Неон червоний (Paracheirodon axelrodi) 
Акваріумні рибки – неон червоний – одні з найкрасивіших, улюблених і відомих акваріумних риб. Абсолютно миролюбні. Відкриття цього помітного виду виявилося для акваріумістів усього світу сенсацією. Вже незабаром після посадки збирається зграя, яка навряд чи коли розпадеться. Чим більше число риб, тим більше враження справляє зграя. Акваріум з густою рослинністю і темним грунтом. Яскраве світло розсіюється плаваючими рослинами. Призначені для утримання в змішаних акваріумах з водою, багатої киснем і без нітратів. Довжина: близько 5 см. Вода: 24-27 ° С; рН 5,0-6,5; м’яка, dН 3-8 °. Ареал: Колумбія, Бразилія (басейн річки Ріо-Негро).
Неон блакитний (Paracheirodon simulans) 
Акваріумні рибки – неон блакитний – маленькі, витончені і менш популярні, ніж обидва інших представника цього роду, набагато рідше імпортуються і розлучаються. У період акліматизації потребують особливої уваги. Не є рибою для початківців. Щільна рослинність при достатньому просторі для плавання. Люблять м’яку, злегка кислу, торфованную воду. До Неон (групам мінімум в 5-7 особин, краще ще більше) не слід підсаджувати великих риб, оскільки неон приймаються великими рибами за видобуток і легко стають жертвами. Довжина: близько 3,5 см. Вода: температура 23-27 ° С; рН 5,0-6,5; м’яка, dH 3-8 °. Ареал: Бразилія, басейн річки Ріо-Негро
Неон зелений (Hemmigrammus hyanary) 
Акваріумні рибки – неон зелений – це зграєва риба, яку невеликими групками (6-8 примірників) легко містити в будь-якому змішаному акваріумі довжиною від 60 см. Вона в порівнянні з іншими харацідовимі більш спокійна, але охоче проявляє себе в чистій воді. Не дуже вимоглива. Любить гарну рослинність не тільки уздовж бічних і задньої стінок, але й зростаючий декоративних цілях в центрі великий ехінодорусів (Echinodorus), або корчі. Регулярний підміна води приблизно на 25%. Довжина: близько 4,5 см. Вода: температура: 22-26 ° С; рН близько 7,0; dН до 15 °. Ареал: Амазонія.
Неон чорний (Hypessobrycon herbertaxelrodi) 
Акваріумні рибки – неон чорний – цілком миролюбна зграєва рибка. Селиться з такими ж мирними рибками. Енергійні плавці, віддають перевагу середні і верхні шари води. У порівнянні з неоном (Paracheirodon innesi) вважаються більш вимогливими у догляді. Хоча вода не повинна бути дуже м’якою, але все ж таки переважно злегка кисла вода з рН близько 6,5, або нейтральна середу. Акваріум з темним грунтом і приглушеним світлом. Нерестящіеся пари добре годувати чорними личинками комара. Розведення в більшості випадків успішно, окремий нерестовий акваріум. Довжина: близько 4 см. Вода: температура 23-27 ° С; рН 5,5-7,2; dH до 12 °; торфованная. Ареал: Басейн Амазонки.

Немає коментарів:

Дописати коментар