понеділок, 1 серпня 2011 р.

Молінезія (Poecilia або Mollienesia)



Походження
Природні місця проживання і ареали різних видів моллінезій, що включають як прісні, так і солонуваті і навіть морські води, відрізняються один від одного. Моллінезія сфенопс мешкає у водоймах від Мексики до Колумбії, латіпінна зустрічається в солонуватих водоймах Віржінії, Кароліни, Техасу та Флориди, а веліфера населяє тільки водойми півострова Юкатан у Мексиці.
Відмінні риси 
У всіх видів моллінезій самки більші за самців. Самки веліфера сягають до 18 см, латіпінна – 10-12 см, а сфенопс -6-8 см. Статева приналежність визначається також як і в інших живонароджених за формою анального плавця (див. Пецілія). Найбільш часто у продажу в даний час зустрічаються чисто-чорні штучно виведені форми моллінезій.
Зміст 
Серед всіх живонароджених сімейства гамбузіевих моллінезіі самі примхливі і важкі у змісті. У змісті всіх видів моллінезій багато спільного. Вони всі теплолюбні і вважають за краще воду 25 – 300С. Також бажано додавати у воду морську (або, що гірше кухонну) сіль з розрахунку 2 – 3 грама на літр.
Дієта моллінезій повинна обов’язково містити рослинні добавки – листя салату і (або) спеціальні збалансовані сухі корми для рослиноїдних риб. Так само моллінезіі критичні до освітленості акваріума – світловий день повинен триває не менше 13 годин. Спектр освітлення повинен бути близьким до сонячного. В решті умови утримання такі ж, як і в інших живонароджених.
Розведення 
Розмноження моллінезій, як і інших живонароджених – нескладно. Слід враховувати, що мальки моллінезій чутливі до забруднень води, тому в акваріумі з мальками рекомендується більш часта зміна води. У середньому самка приносить по 50-60 малюків. Внутрішньоутробне розвиток триває 35-45 днів.

1 коментар:

  1. А ти читаєш то, що тобі перекладає Google ? Чи тупо копіюєш ? Содержание моллинезий = утримання молінезій, а не зміст молінезій.

    ВідповістиВидалити