неділя, 31 липня 2011 р.

Hoplosternum thoracatum Таракатум



Походження:

Заселяє басейни ріки Амазонки і у водойми Гвіани. Виростає до 16см. Самець відрізняється від самки першим променем грудного плавця у вигляді твердого шипа червонуватого кольору.


Утримання:

Торакатум недивлячись на розміри мирна рибка, полюбляє напівмрак, укриття, веде донний спосіб життя. Температура утримання сягає від 20-28oС. Годувати слід дрібнонарізаним м,сом і ще він дуже полюбляє різноманітной сухий корм. Акваріум для торакатумів повинен бути просторив від 50л.


Розведення:

Нереститися може навіть у загальному акваріумі. Як нерестовий акваріум, то підійде від 40л. Стимульють нерест добавлянням свіжовідстояної води і підвищення температури на 2-3o. Як і більшістьт сомів, реагують на зниження атмосферного тиску, тому проводити стимуляцію доцільно в момент зниження атмосферного тиску. Необхідною умовою нересту є імітація плаваючого листка, для чого зазвичай використовують кусок пінопласту розміром 15Х7 і товщиною 1-2 см, закріплюючи його за допомогою присоски в затемненому куті акваріума на поверхності води. Вода для розведення: GH до o; pH 6,5-7,0; t 25-27oC. Карбонатна жорсткість мінімальна. В одному акваріумі, якщо він достатньо великий, можна помістити декілька пар, або одного самця з декількома самками. Для запобігання конфліктів між самцями через листок іх треба встановити декілька. Самець чистить листок і будує під ним гніздо із піни. Самка кидає за нерест до 1000 ікринок і приклеює рівномірно шаром по листку. Після цьбого можна ікру разом із листком перемістити у інший акваріум, вода у якому того ж складу, що і у нерестовику і поставити поруч розпилювач. Або залишити на виховання самцьові, а самку забрати яку після нересту самць ганяє від ікри самку. Ікру торакатум не їсть. Через 3-5 діб викльовуються личинки, які через 2 дня перетворюються на мальків. Стартовий корм-артемія, дрібнонарізаний трубочник. Мальки ростуть швидко, але бояться закисання води. Найкраще утримувати в слабо освічуваних акваріумах.

Немає коментарів:

Дописати коментар